Uitslagen

Marieke Gerbrandy en Lisa Wetting pieken op juiste moment

Het is een kunst om op een belangrijk toernooi te pieken. Daar horen we topschaats(t)ers die naar de Olympische Spelen toewerken vaak over praten. Trainingsarbeid en rust zijn daarbij belangrijke factoren. De trainers van STB verstaan dit kunstje ook want de STB-rijders/rijdsters die waren geselecteerd voor de belangrijke Gewestelijke kampioenschappen B-junioren afgelopen maandag op Thialf waren in topvorm. Met name onze meiden Marieke Gerbrandy (zie foto bij de titel) en Lisa Wetting wisten te imponeren. Na twee afstanden  stonden ze bij de beste 12 in het klassement en mochten daardoor ook de afsluitende 1.500 meter schaatsen. Marieke werd 7e in het algemeen klassement en Lisa 11e. Het zal u dan ook niet verrassen dat beiden PR’s schaatsten en niet te weinig ook. Ze kwamen elk met maar liefst drie!! nieuwe PR’s thuis en dan is het genieten. Bij Marieke viel met name haar sterke 1.000 meter op met een nieuw PR van 1.26,97 (was 1.28,46) terwijl Lisa een dijk van een 1.500 meter schaatste in 2.23,24 (was 2.25,47).

 

Nynke Hoekstra 1

Nynke Hoekstra (zie foto) kon na een lange slepende liesblessure eindelijk weer eens meedoen. Ze reed een voortreffelijke 1.000 meter en verbeterde haar PR naar 1.27,31 (was 1.28,48) maar werd helaas gediskwalificeerd omdat ze in de bocht een pion had omgeschopt. Dat kan er dan ook nog wel bij in zo’n pechseizoen zal ze gedacht hebben. Hopelijk kan ze zich in de resterende wedstrijden nog een beetje revancheren. We duimen voor je Nynke!!
Ook onze B-junioren jongens, Jan Gerbrandij en Stefan bij de Weg, wisten zich bij de beste twaalf te voegen en werden respectievelijk 7e en 10e in het algemeen klassement. Jan verbeterde zich lichtjes op de 500 meter van 42,25 naar 42,16 maar op de afsluitende 3.000 meter knalde hij er een 4.20,24 uit. Een verbetering van zijn PR van meer dan acht seconden!! Een puike prestatie. Broer Gerben Gerbrandij reed bij de A-junioren een nieuw PR op de 1.500 meter van 2.01,27 (was 2.01,50). Hij gaat dus richting de magische grens van 2 minuten.

 

 

 

Internationaal:
Sanne van der Schaar maakte afgelopen weekend haar debuut in de A-divisie bij de World-cup wedstrijden in Erfurt. Wat heeft ze dit jaar al veel meegemaakt. Vorig seizoen reed ze mee met nationale wedstrijden maar nu doet ze regelmatig mee met internationale wedstrijden, de World-cups. Eerst in de B-divisie maar afgelopen weekend, mede in verband met diverse afzeggingen, dus ook al in de A-divisie. Ze werd in het internationale veld van 24 deelneemsters keurig 10e met een tijd van 1.17,87. Het seizoen kan met al deze nieuwe belevenissen eigenlijk al niet meer stuk voor Sanne.  Komend weekend is ze ook weer present op de NK sprintwedstrijden dus dat kan er ook nog wel bij. Al vast veel succes toegewenst Sanne.

 

Marathon:
Tijdens de 8e regioschaatsmarathon op zondag 21 januari in Deventer waren er keurige prestaties voor onze STB’ers. Ze eindigden allemaal in de top-10! Gerben Gerbrandij werd in de hoogste categorie, de C-1, tiende. Gerben zat mee in diverse ontsnappingen maar kon niet uit de greep van het peloton blijven. Toen er een kopgroep van vijf man ontstond, waarin twee ploeggenoten van Gerben vertegenwoordigd waren, moest hij in het teambelang zijn benen stilhouden.
Sybrand van der Weij streed mee in de C-2 categorie en wist deze keer niet uit het peloton te ontsnappen. Hij greep met een verschil van slechts 0,007 seconde helaas net naast het podium. Hij werd vierde. Toch vergaarde hij hiermee de nodige punten en met vier bonuspunten in de klassementsprint (de tussensprints) klom hij zelfs naar de 2e plek in het algemeen klassement. Jelle Rijpma werd bij de M-2 heel mooi 5e en dat is een felicitatie waard want er stonden maar liefst 43 deelnemers aan de start. Dan kun je tevreden zijn want dan heb je er heel wat achter je gelaten.

 

Aggie Walsma reed afgelopen zaterdag tijdens de KPN Marathoncup in Groningen naar een toptien plek. Ze finishte als 8e en haalde weer de nodige punten binnen om haar topklassering in het algemeen klassement  te  behouden. Ze staat daarin nog steeds op de 4e plaats. Het complete schaatspeloton reist nu af naar de Weissensee om daar op natuurijs de strijd aan te binden met de natuurelementen.

 

Hieronder de uitslagen van de wedstrijd op Thialf van maandag 22 januari 2017:

Categorie 500 meter 1000 m 1500m 3000 m
Marieke Gerbrandy DB1 44,05 PR 1.26,93 PR 2.16,64 PR
Lisa Wetting DB1 45,48 PR 1.31,07 PR 2.23,24 PR
Anke Fekken DB2 48,39 1.35,43
Nynke Hoekstra DB2 44,13 DQ
Stefan bij de Weg HB1 41,39 2.04,95 4.33,42
Jan Gerbrandij HB1 42,16 PR 2.05,31 4.20,24 PR
Gerben Gerbrandij HA1 41,81 2.01,27 PR

 

Dit vind je misschien ook leuk