Marathon

Klaas van der Valk topper bij baanmarathon

Tijdens de tweede baanmarathonwedstrijd van maandag 20 november in Thialf onderscheidde Klaas van der Valk zich in de categorie C2/M2 met een hele mooie 4e plaats. Met een achterstand van slechts 3,5 seconde op de winnaar sloot hij zijn 50 rondjes af en staat daarmee in het tussenklassement bij de Masters2 op een gedeelde eerste plaats. De concurrentie is groot maar Klaas doet mee voor de hoofdprijzen!! Stefan bij de Weg won de spurt van het peloton en eindigde keurig als 10e. De plekken van de overige STB’ers waren; Jelle Rijpma (21), Harmen Bosch (22), Peter Bakker (35) en Johnny Brouwer (38).

 

Bij de categorie C1/M1 staan Bas Ludemann en Tiedo Tinga respectievelijk 2e en 4e in het tussenklassement bij de Masters 1. Ze sprokkelden punten bij elkaar in een veld van 44 deelnemers door in de totale groep als 14e en 20e over de finish te glijden. B-junior Jan Gerbrandij en Sybrand van der Weij eindigden deze keer in de middenmoot met een 22e en 23e plek.

 

Ook zijn er momenteel enkele STB langebaanschaatsters (junioren) die zichzelf in het marathonpeloton aan het testen zijn. Ze gaan de uitdaging aan om zo lang mogelijk in het peloton mee te schaatsen. Het is natuurlijk enorm afzien want het tempo ligt vaak erg hoog, hoger dan wat ze gewend zijn. Marieke Gerbrandy, die de vorige wedstrijd zo uitstekend had gepresteerd in de Dames-2, probeerde het deze keer in Dames-1. Ze voltooide driekwart van de wedstrijd maar toen was het kaarsje op. Ook Anke Fekken, Nikki Wetting (15e) en Trudy Postma streden voor wat ze waard waren in de diverse categorie├źn en hadden vast een leerzame avond. De aanhouder wint dames!! Goed zo.

Dit vind je misschien ook leuk