Marathon

Topklassering Hette Elgersma

Tijdens de Gewestelijke Marathon op 21 november in Thialf werd STB’er Hette Elgersma knap 5e in de C-3 klasse. Vijf man ontsnapten uit het peloton en niemand reageerde. “Als ik ze laat gaan heb ik ook niks’, dacht Hette en hij zette de achtervolging in. Het lukte hem het gat dicht te rijden maar dat kostte wel de nodige kracht want anders had er wellicht nog meer in gezeten. Bij de jongens-C kwam ook Jan Gerbrandij tot hetzelfde resultaat (5e plek). Bij de Heren C-1 en C-2 ook top-tien plaatsen voor respectievelijk Bas Ludemann en Klaas Poepjes. Beiden behaalden een 8e plaats en mochten daar best een beetje trots op zijn. De uitslagen zijn:

Categorie C1: Categorie C2:
Bas Ludemann H45 8e Klaas Poepjes H45 8e
Gerben Gerbrandij HB2 11e Harmen Bosch HA1 12e
Daniel Sieperda HA1 26e
Categorie C3: Categorie Jongens C:
Hette Elgersma H40 5e Jan Gerbrandij HC2 5e
Stefan bij de Weg HC2 14e
Categorie Jongens pupillen: Oane Tjalma HC1 16e
Jacob Gerbrandij HPA 10e

Bij de Regio-Marathon op 27 november op Thialf kwam Bas Ludemann bij de Masters-I tot een keurige 10e plaats. Dat het een sterk deelnemersveld was blijkt wel uit het feit dat good-old Erben Wennemars de wedstrijd won. In de de categorie M-2 werd Jelle Rijpma 15e en Gerben Gerbrandij behaalde bij de C-1 een 19e plek.

Onze STB-topper in het dames-peloton, Aggie Walsma, presteerde tot half november goed in de KPN Marathon Cup. Ze haalde enkele keren een top-10 klassering maar de laatste twee wedstrijden zat ze in de middenmoot/achterhoede zodat ze in het algemeen klassement duikelde van de 6e naar de 14 positie. Haar kennende zal ze er alles aan doen om weer eens een gooi te doen naar een podiumplek en in het klassement te klimmen.

Dit vind je misschien ook leuk